Ruta Entreprenør signerte kontrakt med Studentersamfundet i Trondhjem

Ruta Entreprenør og Studentersamfundet har skrevet under kontrakt for å bygge et etterlengtet tilbygg.

Ruta Entreprenør signerte kontrakt med Studentersamfundet i Trondhjem 19. februar 2022 for bygging av tilbygget til Studentersamfundet. Kontrakten er en totalentreprise på 173 millioner ekskl. mva, og inkludert opsjoner, inventar og øvrig arbeid i forbindelse med nybygget kommer budsjettet på 245 millioner kroner inkludert mva.

Administrerende direktør i Ruta, Rune Storm, var veldig glad for kontraktsigneringen:

«For en trønder-eid totalentreprenør er dette et ærefult oppdrag. Samfundet er et av de mest ikoniske og kjente byggverkene i Trondheim og Ruta er veldig stolte over muligheten til å være med på denne utbyggingen».

 

foto.samfundet.no

 

Studentersamfundet stod ferdig i 1929 og har vært studentenes storstue siden den gang. I løpet av årene har det blitt over 40 000 studenter i byen og det har vist seg at Studentersamfundet må utvides. De første tegningene for et slikt tilbygg kom på 60-tallet, men det er ikke før i dag det faktisk er mulig å realisere.

Det nye tilbygget blir på omtrent 4000 kvm, som øker arealet på Studentersamfundet som i dag er på cirka 6000 kvm. En så stor økning i areal gir enormt mange nye muligheter til å gjøre mer av det man allerede gjør. Det nye tilbygget skal blant annet fylles med en blackbox, ny konsertscene, nye barer og serveringsteder. Dette er det studentene trenger, nå blir det plass til flere gjester og flere frivillige.

 

foto.samfundet.no

 

Studentersamfundet er et signalbygg i Trondheim og det er Eggen arkitekter som har tegnet tilbygget. Sammen med Samfundet har de klart å finne balansen mellom å tilpasse seg det nåværende bygget og samtidig lage et bygg for fremtiden.

Finansiering av tilbygget er et samarbeid mellom mange parter: NTNU, Studentsamskipnaden i Trondhjem, Gjøvik og Ålesund, Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, Kunnskapsdepartementet, Reitangruppen og Studentersamfundet selv.

«Dette betyr oppfyllelsen av en snart 70 år gammel studentdrøm. Med utvidelsen vil tusenvis av nye studenter få plass i byens Storstue. Dette er helt rått, og det føles litt uvirkelig at vi denne våren skal sette spaden i jorda. Tusen takk for den enorme innsatsen medlemmene og de frivillige har lagt ned for å få dette til å skje.» sier leder for Studentersamfundet Fredrik E. Akre.

 

Illustrasjon fra Eggen Arkitekter.

 

Området tilbygget skal bygges på kategoriseres som et kvikkleireområde og det er derfor allerede utført en fylling mot Nidelva for å sikre tomten. Dette har skapt mer sikkerhet i prosjektet og et nytt parkområde ved elven.

Byggestart er planlagt til april 2022 og forventet overtagelse i januar 2024.