Ruta Entreprenør bygger om Nannestad kommunehus

Ruta Entreprenør og Nannestad kommune har inngått avtale om rehabilitering og utbygging av Nannestad kommunehus. Kontraktsum er på cirka 180 millioner kroner eks. mva.

 

Prosjektet omhandler rehabilitering av det eksisterende kommunehuset på ca. 4500 BTA. I tillegg skal det øst for eksisterende bygg tilknyttes et nytt bibliotek med blant annet kantine, samt flere møterom over to etasjer. Videre skal biblioteket tilknyttes en ny kontorfløy over tre etasjer med teknisk rom i en 4. etasje. Total omhandler prosjekt om- og utbygging av ca. 7300 BTA.

 

Ordfører Hans Thue ser frem til samarbeidet med entreprenør i prosjektet, og sier følgende: «Vi er veldig glade for å komme i gang med ut- og ombyggingen av kommunehuset. Det er et stort og omfattende rehabiliteringsprosjekt som nå settes i gang, og ett av målene er å utvikle kommunehuset som kulturarena og et møtested som styrker lokalsamfunnet. Kommunens ansatte har igjennom mange år hatt kontorer med svært dårlig standard. En oppgradering er nå nødvendig, og det blir fint å kunne nå samle kommunens ansatte under samme tak».

 

Administrerende direktør i Ruta Entreprenør, Rune Storm, var også veldig fornøyd med resultatet av anbudskonkurransen;

 

«Dette var tidlig ett prosjekt som fanget vår interesse, og vi har jobbet hardt over lang tid for å finne de beste løsningene. Prosjektet passer godt inn i Ruta sin strategi for videre vekst på Østlandet og vi gleder oss til å komme i gang med prosjektet».

 

Oppstart på byggeplass vil være i juni 2021, med forventet overlevering i mars 2023.