Ruta Entreprenør og Leangentravets Eiendom signerte kontrakt om byggingen av «Nordens flotteste travanlegg»

Ruta Entreprenør og Leangentravets Eiendom signerte fredag 19. mars kontrakt for bygging av hovedbygning og energisentral ved nye Arena Midt Norge. Arena Midt Norge skal erstatte Leangen Travbane og bygges på Orkanger i Trøndelag.

Utforming og utvikling av hovedbygget har vært en samspillsprosess mellom travet, Ruta og arkitekt Øystein Thommesen siden høsten 2020. Ambisjonen har vært å skape Nordens flotteste travbaneanlegg. Hovedbygningen på ca. 5 800 m2 vil blant annet inneholde 95 stallplasser, garderobeanlegg, restaurant, kurs og konferansefasiliteter, VIP-rom, butikk og takterrasse.

 

Daglig leder i Leangen Travbane, Robert Jakobsen, var svært glad etter at signeringen med Ruta Entreprenør var på plass:

“Det at vi nå har skrevet kontrakt med Ruta og skal i gang med byggingen av en helt unik arena føles utrolig godt. Prosessen frem til i dag har vært lang og krevende, men endelig kan vi se opp og frem».

For Leangentravet Eiendom AS har Asbjørn Opdal vært svært sentral i arbeidet med å få signert denne avtalen, etter at det ble besluttet å selge Leangen Travbane til Leangen Bolig AS.

«Jeg må innrømme at det har vært en omfattende og krevende jobb etter at anlegget på Leangen ble solgt, og da ikke minst med å finne et nytt sted for travsporten. Nå er alt dette historie og vi kan endelig se fremover» sier Asbjørn Opdal med et smil.

«Dette skal være et opplevelsessenter der hesten står i sentrum og har hovedrollen, og anlegget skal brukes til flerbruk hvor alle de sju dagene i uka tas i bruk. Samspillet og utviklingen av hovedbygget har vært spennende og vi ser frem mot byggestart i mai. Vi er stolte av å være med på byggingen av verdens beste travpark», sier Lars Erik Huseby prosjektleder for Ruta Entreprenør.

 

Oppstart byggeplass vil være i mai 2021 med overlevering til BH i mai 2022.
Kontraktsummen er på ca. kr. 130 mill.