Ruta Entreprenør kjøper Horneberg Bygg

Ruta Entreprenør AS overtar 100% av aksjene i Horneberg Bygg AS fra årsskiftet.  Horneberg er en av Trøndelags større entreprenører på mur og betong og har 42 ansatte. Begge selskapene har hovedkontor i Trondheim.

– Vi har jobbet en god stund for å få til et samarbeid mellom de to selskapene. Når vi nå er blitt enige, gleder vi oss til å få Horneberg med på laget.

– Bakgrunnen for oppkjøpet er at vi i Ruta ønsker å øke vår egenproduksjon innen fagområdene betong, tømmer og mur. Når Horneberg nå blir en del av Ruta styrker vi også vår interne kompetanse og øker vår konkurransekraft i et stadig mer krevende marked, sier daglig leder i Ruta, Rune Storm.

-Selv om Horneberg Bygg vil fortsette som eget selskap, blir oppkjøpet strategisk viktig for vår videre vekst og utvikling. Vi ønsker de 42 nye kollegene, hjertelig velkommen inn Ruta-familien, avslutter en godt fornøyd, Rune Storm

Når en stor, solid og offensiv entreprenør som Ruta, banket på døra, fant vi at tidspunktet var riktig. Markedsutviklingen har gått mot at de store har blir større, og det har blitt verre for selskap i mellomsjiktet å nå fram i konkurransen om oppdragene.

I tillegg til at eierne snart er klar for pensjonstilværelsen så vil dette bidra til å sikre arbeidsplassene og tilgangen til oppdrag.

Vi tror oppkjøpet er i tråd med markedsutviklingen og tror dette blir positivt for alle ansatte i selskapet, sier eier og daglig leder Bjørn Th. Karlsen.

Ruta Entreprenør AS ble etablert i 2007. Selskapet har 90 ansatte og vil i løpet av 2019 nå en omsetning på ca. 1 milliard. Ruta har hovedkontoret på Flatåsen i Trondheim og et avdelingskontor på Helsfyr i Oslo.